Τρίτη 12 Μαΐου 2009

ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΙΝ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" υπέβαλε την παρακάτω πρόταση λήψης απόφασης ενάντια στην σχεδιαζόμενη τοποθέτηση και νέων Σταθμών Διοδίων στο τμήμα της Εθνικής Οδού από την Αθήνα μέχρι τα διόδια των Αφιδνών:

ΠΡΟΤΑΣΗ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο της Κοινότητας Βαρνάβα στην δημόσια συνεδρίασή του της Τετάρτης 28/1/2009 και λαμβάνοντας υπόψη:

Τις διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, βάσει των οποίων στις αρμοδιότητές του συμπεριλαμβάνονται και η γνωμοδότηση επί θεμάτων τοπικού ενδιαφέροντος

Τις πληροφορίες ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχεδιασμός για την τοποθέτηση και άλλων σταθμών διοδίων επί της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας και συγκεκριμένα στο τμήμα από Αθήνα μέχρι Διόδια Αφιδνών.

Το γεγονός ότι το τμήμα αυτό του αυτοκινητοδρόμου χρησιμοποιείται από τους κατοίκους της Κοινότητάς μας σε καθημερινή βάση για τις μετακινήσεις τους προς και από την εργασία τους.
Το γεγονός ότι είναι μεγάλη ήδη η οικονομική επιβάρυνση, σε συνδυασμό μάλιστα με την υφιστάμενη οικονομική κρίση.


ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ


Απαιτεί να μην τοποθετηθούν άλλοι Σταθμοί Διοδίων στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο.

Απαιτεί να ανακατασκευασθεί και να επεκταθεί ο παράλληλος δρόμος καθ΄ όλο το συγκεκριμένο μήκος της Εθνικής Οδού.

Ζητά την απαλλαγή των κατοίκων της Κοινότητάς μας από την καταβολή διοδίων με την έκδοση Κάρτας Κατοίκου, ιδιαίτερα τώρα που υπάρχει ιδιωτική εκμετάλλευση των διοδίων.

Καλεί τους γειτονικούς Δήμους και Κοινότητες να εκδώσουν ανάλογες αποφάσεις και να γίνει κοινές συντονισμένες ενέργειες.

Η απόφαση αυτή να διαβιβασθεί στο αρμόδια Υπουργεία και Υπηρεσίες και στους όμορους Δήμους και Κοινότητες, να δημοσιευθεί στο Ημερήσιο και Τοπικό Τύπο και να κοινοποιηθεί στα Ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης.

Η απόφαση ψηφίσθηκε ομόφωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: