Σάββατο, 30 Μαΐου 2009

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΟΙΝ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ 29/5/09

Ήταν μια συνεδρίαση "διαφορετική". Στο πάνελ ο κ. Πρόεδρος μόνος του, χωρίς ΚΑΝΕΝΑΝ Σύμβουλό του και άλλοι 4 Κοινοτικοί Σύμβουλοι αντιπολιτευόμενοι και ανεξάρτητοι
Και εδώ φάνηκε η διαφορά. Θεωρητικά θα μπορούσαν οι 4 Σύμβουλοι να "περάσουν" όποια απόφαση ήθελαν. Δεν το έκαναν. Επεδίωξαν τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις, δεχόμενοι τις προτάσεις του κ. Προέδρου, ακόμη και αναβολή θέματος για το οποίο είχε αντίθετη άποψη.
Αποδείχθηκε ποιος ή ποιοι διαθέτουν "πολιτικό πολιτισμό".
Το "νέο φρούτο" του Προέδρου ήταν το "δεν κατεβαίνω στις επόμενες εκλογές" κατά κόρο επαναλαμβανόμενο.
Αρχικό σχόλιο: Προσωπικά μου είναι παντελώς αδιάφορο αν κατεβαίνει ή όχι ο κ. Βούλγαρης στις επόμενες Κοινοτικές Εκλογές. Το πρόβλημά μου (και το πρόβλημα των πολιτών) είναι η συνεχιζόμενη απραξία. Είναι η συνεχής διόγκωση των προβλημάτων χωρίς ο αρμόδιος να ασχοληθεί με αυτά να κάνει ούτε ένα βήμα.
Τα προβλήματα απαιτούν δράση ΣΗΜΕΡΑ κι όχι μετά από 1,5 χρόνο που απομένει μέχρι τις Κοινοτικές Εκλογές.
Η κατηφόρα πρέπει ΣΗΜΕΡΑ να σταματήσει.
Όσον αφορά την ουσία των θεμάτων που συζητήθηκαν, δεν υπήρξαν ουσιαστικές αλλαγές στις εισηγήσεις των τριών Κοινοτικών Συμβούλων ΚΟΛΛΙΑ Γ., ΜΗΛΙΟΥ Χ., ΤΣΙΜΙΝΗ Π.
Όμως εδώ παρουσιάστηκε μια πρωτότυπη, αν μη τι άλλο, αντίληψη του κ. Προέδρου.
"Συμφωνώ και συνεργαστείτε εσείς με τον αρμόδιο υπάλληλο για την υλοποίηση".
Δηλαδή;
Οι Κοιν. Σύμβουλοι οι οποίοι δεν έχουν καμία εξουσία, να υλοποιήσουν τα έργα;
Συγνώμη, δηλαδή, τότε τον Πρόεδρο γιατί τον έχουμε; Είναι "ανεύθυνος άρχων"; Κάτι σαν βασιλιάς δηλαδή;
Είναι φανερό ότι ελλείπει η σοβαρότητα. 'Η για να το δούμε πολιτικά: Συμφωνώ με τις προτάσεις, αλλά εγώ δεν θα κάνω τίποτα να υλοποιηθούν.
Έτσι όμως καταρρέει ο μύθος που με τόση επιμέλεια καλλιέργησε την προηγούμενη περίοδο. Ο γνωστός "δεν με αφήνουν να κάνω έργο". Κι αν θέλετε το "σύνθημα" πλέον αντιστρέφεται "ο κ. Πρόεδρος δεν μας αφήνει να κάνουμε έργο".
Τα προβλήματα που συζητήθηκαν είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ και ο καθένας θα κριθεί στην υλοποίηση των προτάσεων που ΟΜΟΦΩΝΑ εγκρίθηκαν από το Κοιν. Συμβούλιο. Και πρώτα απ΄ όλα ο κ. Πρόεδρος, ο οποίος σύμφωνα με τον Νόμο, είναι ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ.
Οι αποφάσεις αφορούσαν τα παρακάτω θέματα:
  • ΣΧΕΔΙΟ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ (η εισήγηση εδώ)
  • ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ (η εισήγηση εδώ)
  • ΧΩΡΟΣ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ (η εισήγηση εδώ)
  • ΠΑΡΑΛΙΑ (ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΘΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ) (η εισήγηση εδώ