Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ

Την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008 συνεδρίασαν οι υποψήφιοι Κοινοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Κίνησης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, προκειμένου να συζητήσουν και να πάρουν αποφάσεις πάνω στα παρακάτω ζητήματα:
1. Υποβολή παραίτησης όλων των υποψηφίων, σε συνέχεια της από 10/10/2008 πρότασης του Προέδρου της Κοινότητας
2. Χάραξη της αντιπολιτευτικής τακτικής της δεύτερης διετίας.
3. Ανάδειξη και προώθηση σημαντικών τοπικών προβλημάτων.
Συμμετείχαν όλοι οι υποψήφιοι (πλην 2 δικαιολογημένα απόντων) και έγινε ουσιαστική συζήτηση πάνω στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, αλλά και τα γενικότερα ζητήματα που απασχολούν το χωριό.
Όλοι εξέφρασαν την αναγκαιότητα να βγει η Παράταξη μπροστά στην τοπική κοινωνία, με θέσεις για όλα τα ζητήματα και να αναδείξει τόσο την ανικανότητα της σημερινής Κοινοτικής Αρχής, όσο και την ύπαρξη εναλλακτικής λύσης.
Οι αποφάσεις που πάρθηκαν δείχνουν την δυναμική της Παράταξης και την θέλησή της να συνεχίσει τον αγώνα για έναν καλύτερο Βαρνάβα.
Όλα τα παρόντα μέλη της Δημοτικής Κίνησης, έθεσαν τις παραιτήσεις τους στην διάθεση του Επικεφαλής, προκειμένου να υποβληθούν στο επόμενο Κοινοτικό Συμβούλιο, σύμφωνα με την από 10/10/2008 πρόταση του Προέδρου της Κοινότητας.
Με την κίνηση αυτή θέλουν να τονίσουν ενός μεν την ανικανότητα της σημερινής Κοινοτικής Αρχής να διοικήσει τον Βαρνάβα, αφ΄ ετέρου δε ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει με τους θεσμούς, για λόγους "εσωπαραταξιακούς".
Άμεσα θα πραγματοποιηθεί λαϊκή συγκέντρωση, σε κλειστό χώρο, για να ενημερωθούν οι πολίτες του Βαρνάβα για όσα συμβαίνουν στο χωριό μας και για τις θέσεις της Δημοτικής Κίνησης.
Είναι αναγκαίο οι πολίτες να γνωρίζουν όσα έχουν γίνει τα δύο αυτά χρόνια και - κυρίως - όσα η Δημοτική μας Κίνηση - με πρωτοβουλία της - εισηγήθηκε στο Κοινοτικό Συμβούλιο.
Σε χρονικό ορίζοντα τριών μηνών θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ανάδειξης του Επικεφαλής της Παράταξης, , μέσα από ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες.
Υλοποιούμε την δημοκρατία στην πράξη κάνοντας τους πολίτες συμμέτοχους στην διαδικασία ανάδειξης του Επικεφαλής της Παράταξης στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές.
Επαναβεβαιώνεται η πάγια θέση της Δημοτικής Κίνησης ότι ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ.
Πιστεύοντας στην ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση αρνούμαστε την λογική της "κομματικής στήριξης". Στην Δημοτική μας Κίνηση συμμετέχουν πολίτες από ΟΛΑ τα πολιτικά Κόμματα, τα οποία σεβόμαστε μεν, αλλά αρνούμαστε την χειραγώγηση από αυτά.

Καλούμε τους Πολίτες του Βαρνάβα, νέους και παλιούς, να ξεφύγουν από την λογική της "προσωπικής εξυπηρέτησης", της "συγγένειας" και των "κολλητών" και να δούν το συνολικό κοινωνικό συμφέρον.
Ήρθε η ώρα της ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ της κατεστημένης κατάστασης.
Μέσα από την κριτική, αλλά και την αυτοκριτική, να βάλουμε τις βάσεις για ένα ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ & ΑΛΛΑΓΗΣ των πάντων.

Ήρθε η ώρα να βγούμε μπροστά στην Τοπική Κοινωνία και να προωθήσουμε εμείς την επίλυση των τοπικών προβλημάτων, αφού η απραξία και η απάθεια της πλειοψηφίας καταδικάζουν τον τόπο σε μαρασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: