Σάββατο 30 Μαΐου 2009

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΟΙΝ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ 29/5/09

Ήταν μια συνεδρίαση "διαφορετική". Στο πάνελ ο κ. Πρόεδρος μόνος του, χωρίς ΚΑΝΕΝΑΝ Σύμβουλό του και άλλοι 4 Κοινοτικοί Σύμβουλοι αντιπολιτευόμενοι και ανεξάρτητοι
Και εδώ φάνηκε η διαφορά. Θεωρητικά θα μπορούσαν οι 4 Σύμβουλοι να "περάσουν" όποια απόφαση ήθελαν. Δεν το έκαναν. Επεδίωξαν τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις, δεχόμενοι τις προτάσεις του κ. Προέδρου, ακόμη και αναβολή θέματος για το οποίο είχε αντίθετη άποψη.
Αποδείχθηκε ποιος ή ποιοι διαθέτουν "πολιτικό πολιτισμό".
Το "νέο φρούτο" του Προέδρου ήταν το "δεν κατεβαίνω στις επόμενες εκλογές" κατά κόρο επαναλαμβανόμενο.
Αρχικό σχόλιο: Προσωπικά μου είναι παντελώς αδιάφορο αν κατεβαίνει ή όχι ο κ. Βούλγαρης στις επόμενες Κοινοτικές Εκλογές. Το πρόβλημά μου (και το πρόβλημα των πολιτών) είναι η συνεχιζόμενη απραξία. Είναι η συνεχής διόγκωση των προβλημάτων χωρίς ο αρμόδιος να ασχοληθεί με αυτά να κάνει ούτε ένα βήμα.
Τα προβλήματα απαιτούν δράση ΣΗΜΕΡΑ κι όχι μετά από 1,5 χρόνο που απομένει μέχρι τις Κοινοτικές Εκλογές.
Η κατηφόρα πρέπει ΣΗΜΕΡΑ να σταματήσει.
Όσον αφορά την ουσία των θεμάτων που συζητήθηκαν, δεν υπήρξαν ουσιαστικές αλλαγές στις εισηγήσεις των τριών Κοινοτικών Συμβούλων ΚΟΛΛΙΑ Γ., ΜΗΛΙΟΥ Χ., ΤΣΙΜΙΝΗ Π.
Όμως εδώ παρουσιάστηκε μια πρωτότυπη, αν μη τι άλλο, αντίληψη του κ. Προέδρου.
"Συμφωνώ και συνεργαστείτε εσείς με τον αρμόδιο υπάλληλο για την υλοποίηση".
Δηλαδή;
Οι Κοιν. Σύμβουλοι οι οποίοι δεν έχουν καμία εξουσία, να υλοποιήσουν τα έργα;
Συγνώμη, δηλαδή, τότε τον Πρόεδρο γιατί τον έχουμε; Είναι "ανεύθυνος άρχων"; Κάτι σαν βασιλιάς δηλαδή;
Είναι φανερό ότι ελλείπει η σοβαρότητα. 'Η για να το δούμε πολιτικά: Συμφωνώ με τις προτάσεις, αλλά εγώ δεν θα κάνω τίποτα να υλοποιηθούν.
Έτσι όμως καταρρέει ο μύθος που με τόση επιμέλεια καλλιέργησε την προηγούμενη περίοδο. Ο γνωστός "δεν με αφήνουν να κάνω έργο". Κι αν θέλετε το "σύνθημα" πλέον αντιστρέφεται "ο κ. Πρόεδρος δεν μας αφήνει να κάνουμε έργο".
Τα προβλήματα που συζητήθηκαν είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ και ο καθένας θα κριθεί στην υλοποίηση των προτάσεων που ΟΜΟΦΩΝΑ εγκρίθηκαν από το Κοιν. Συμβούλιο. Και πρώτα απ΄ όλα ο κ. Πρόεδρος, ο οποίος σύμφωνα με τον Νόμο, είναι ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ.
Οι αποφάσεις αφορούσαν τα παρακάτω θέματα:
  • ΣΧΕΔΙΟ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ (η εισήγηση εδώ)
  • ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ (η εισήγηση εδώ)
  • ΧΩΡΟΣ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ (η εισήγηση εδώ)
  • ΠΑΡΑΛΙΑ (ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΘΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ) (η εισήγηση εδώ

Τρίτη 12 Μαΐου 2009

ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΙΝ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" υπέβαλε την παρακάτω πρόταση λήψης απόφασης ενάντια στην σχεδιαζόμενη τοποθέτηση και νέων Σταθμών Διοδίων στο τμήμα της Εθνικής Οδού από την Αθήνα μέχρι τα διόδια των Αφιδνών:

ΠΡΟΤΑΣΗ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο της Κοινότητας Βαρνάβα στην δημόσια συνεδρίασή του της Τετάρτης 28/1/2009 και λαμβάνοντας υπόψη:

Τις διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, βάσει των οποίων στις αρμοδιότητές του συμπεριλαμβάνονται και η γνωμοδότηση επί θεμάτων τοπικού ενδιαφέροντος

Τις πληροφορίες ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχεδιασμός για την τοποθέτηση και άλλων σταθμών διοδίων επί της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας και συγκεκριμένα στο τμήμα από Αθήνα μέχρι Διόδια Αφιδνών.

Το γεγονός ότι το τμήμα αυτό του αυτοκινητοδρόμου χρησιμοποιείται από τους κατοίκους της Κοινότητάς μας σε καθημερινή βάση για τις μετακινήσεις τους προς και από την εργασία τους.
Το γεγονός ότι είναι μεγάλη ήδη η οικονομική επιβάρυνση, σε συνδυασμό μάλιστα με την υφιστάμενη οικονομική κρίση.


ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ


Απαιτεί να μην τοποθετηθούν άλλοι Σταθμοί Διοδίων στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο.

Απαιτεί να ανακατασκευασθεί και να επεκταθεί ο παράλληλος δρόμος καθ΄ όλο το συγκεκριμένο μήκος της Εθνικής Οδού.

Ζητά την απαλλαγή των κατοίκων της Κοινότητάς μας από την καταβολή διοδίων με την έκδοση Κάρτας Κατοίκου, ιδιαίτερα τώρα που υπάρχει ιδιωτική εκμετάλλευση των διοδίων.

Καλεί τους γειτονικούς Δήμους και Κοινότητες να εκδώσουν ανάλογες αποφάσεις και να γίνει κοινές συντονισμένες ενέργειες.

Η απόφαση αυτή να διαβιβασθεί στο αρμόδια Υπουργεία και Υπηρεσίες και στους όμορους Δήμους και Κοινότητες, να δημοσιευθεί στο Ημερήσιο και Τοπικό Τύπο και να κοινοποιηθεί στα Ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης.

Η απόφαση ψηφίσθηκε ομόφωνα.

Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Ι. ΣΤΕΡΓΙΟΥ: ΑΡΧΙΣΕ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΚΑΣΑ. ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΑΤΟΛ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ.Ξανθόπουλου, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Βόρειας Αττικής, που έγινε στον Αγ.Στέφανο ,ότι δεν θα εγκατασταθούν ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ στη εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας,η εταιρεία ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ προχωράει στην εγκατάσταση διοδίων στον κόμβο της Μαλακάσας.
Προχωρώντας σε καταστροφή του πράσινου, στο ιδιαίτερης αισθητικής δασάκι με την χαρακτηριστική βρύση , στο τρίγωνο που οδηγεί στην Εθνική οδό ,πρόκειται να εγκαταστήσει νέο κόμβο διοδίων.
Είναι απαράδεκτη η κατάσταση από τις Αφίδνες μέχρι το Σχηματάρι σε απόσταση 20 χιλιομέτρων να λειτουργούν ήδη 4 σταθμοί διοδίων (Αφίδνες, Καπανδρίτι, κόμβος Αυλώνα, Σχηματάρι)και να δρομολογούνται και νέοι, επιβαρύνοντας οικονομικά ιδιαίτερα τους κατοίκους των περιοχών της Βόρειας Αττικής, Ωρωπού, Αυλώνα αλλά και της Βοιωτίας ,που χρησιμοποιούμε την εθνική οδό περισσότερες από μια φορά τη μέρα, πηγαινοερχόμενοι στις εργασίες μας. Με απαράδεκτους έως ανύπαρκτους παράδρομους της εθνικής οδού, και την έλλειψη αστικής συγκοινωνίας είμαστε αναγκασμένοι να κινηθούμε με τα ΙΧ και
να επιβαρυνόμαστε με διόδια πανάκριβα .
Τα έργα της Εθνικής οδού τα έχουμε πληρώσει πολλές φορές οι φορολογούμενοι εδώ και πολλά χρόνια και με τα διόδια που έχουμε πληρώσει και με τους φόρους που επιβαρύνονται οι πολίτες.

-ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να επιτρέψουμε να γίνουν νέα διόδια σε κανένα σημείο της Εθνικής οδού Αθηνών -Λαμίας,που μόνο στόχο έχουν τα ΚΕΡΔΗ της ιδιωτικής εταιρείας που έχει την εκμετάλλευση της Ε.Ο.μετά από το ξεπούλημα που έγινε.

-ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ να καταργηθούν όλα τα διόδια


ΙΩΑΝΝΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΑΝΑΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ