Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

ΔΙΟΔΙΑ - ΠΑΡΑΔΡΟΜΟΣ: ΠΟΙΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ;

Γνωρίζουν όλοι οι κάτοικοι της Βόρειας Αττικής, τόσο την τραγική κατάσταση του παράδρομου της Εθνικής Οδού, όσο και την πρόθεση του ιδιώτη που ανέλαβε την Εθνική Οδό για τοποθέτηση νέων σταθμών διοδιων.
Η Δημοτική μας Κίνηση, θεωρώντας ότι οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Βόρειας Αττικής παραμένοντας παθητικοί θεατές των εξελίξεων, ουσιαστικά αποδέχονται την υποβάθμιση της περιοχής,
ανέλαβε πρωτοβουλία και με επιστολή της κάλεσε τους Δημάρχους και Κοινοτάρχες της Βόρειας Αττικής να αναλάβουν δράση για την διεκδίκηση των αυτονοήτων.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα
ΚΑΝΕΝΑΣ δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να κάνει κάποια κίνηση για συντονισμό και κοινή δράση.
Είναι λυπηρό να κλείνεται κάθε Δήμος ή Κοινότητα στον "μικρόκοσμό" του και να προσπαθεί να μην διαταράξει τις "καλές σχέσεις" με την εκάστοτε εξουσία.
Η επιστολή μας ήταν η εξής:

ΘΕΜΑ: «Τοποθέτηση διοδίων & παράδρομος Εθνικής Οδού»

Κύριε Δήμαρχε

Κυρία Πρόεδρος

Κύριοι Πρόεδροι

Φαντάζομαι είσαστε όλοι ενήμεροι πλέον για την πρόθεση του εργολάβου που έχει αναλάβει την Εθνική Οδό αφ΄ ενός μεν να τοποθετήσει διόδια σε όλες σχεδόν τις εισόδους και εξόδους της Εθνικής Οδού, καθώς επίσης και την λειτουργία διοδίων στην κάθοδο των Διοδίων Αφιδνών.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, λόγω της άθλιας κατάστασης του παράδρομου της Εθνικής Οδού, οι κάτοικοι των περιοχών μας χρησιμοποιούν συχνότατα την Εθνική Οδό για την μετάβαση προς την εργασία τους και την επιστροφή τους.

Τέλος σίγουρα γνωρίζετε ότι στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στον Αγ. Στέφανο, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αγ. Στεφάνου και των ομόρων Δήμων, ο παριστάμενος Υφυπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. δεσμεύθηκε για την προσωρινή μη τοποθέτηση διοδίων στον Αγ. Στέφανο και την βελτίωση του παράδρομου από το ύψος του στρατοπέδου (ΑΒΥΠ) και κάτω.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά οι περιοχές μας παρουσιάσθηκαν ως «φτωχοί συγγενείς», χωρίς λόγο, χωρίς κανένα θετικό αποτέλεσμα, απλά και μόνο συνέβαλαν στον «όγκο» της εκδήλωσης.

Επειδή πέρα από το γεγονός της υποβάθμισης της παρουσίας μας, υπάρχει και το ουσιαστικό γεγονός ότι τα προβλήματα για τους συνδημότες μας είναι και περισσότερα και μεγαλύτερα, θεωρώ ότι έχουμε χρέος απέναντι στους κατοίκους της Βόρειας Αττικής να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Να διεκδικήσουμε δυναμικά και υψώνοντας την φωνή μας, κατ΄ αρχήν, να πάψουμε – και σ΄ αυτό το ζήτημα – να αποτελούμε την «επαρχία των Αθηνών». Να απαιτήσουμε να μας σέβεται και να μας υπολογίζει η Πολιτεία. Να πάψουμε να επαιτούμε και να αρχίσουμε να απαιτούμε.

Θεωρώ ότι πρέπει να αναληφθεί πρωτοβουλία από εσάς, προκειμένου να γίνει μια αντίστοιχη με τον Αγ. Στέφανο συγκέντρωση, σε κάποια κεντρική Κοινότητα, προκειμένου να θέσουμε τα σοβαρά αιτήματά μας σε σχέση με το ζήτημα των διοδίων.

Νομίζω ότι κανείς δεν διαφωνεί ότι το διεκδικητικό πλαίσιο πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον το αίτημα για κατασκευή παράδρομου με δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στις δύο πλευρές της Εθνικής Οδού, μέχρι τον Αγ. Στέφανο (και από εκεί θα ενωθεί με το έργο που ο Υφυπουργός υποσχέθηκε), με νυχτερινό φωτισμό και όλες τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου δρόμου.

Η Δημοτική Κίνηση «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΑΡΝΑΒΑ», της οποίας έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής, είχε θέσει το ζήτημα στο Κοινοτικό Συμβούλιο του Βαρνάβα και εγκρίθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας, στο οποίο περιλαμβανόταν και η απόφαση να αναληφθεί από την Κοινότητα Βαρνάβα σχετική πρωτοβουλία. Η Κοινότητα Βαρνάβα ποτέ δεν έλαβε αυτήν την πρωτοβουλία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή δεν μπορεί να αναληφθεί από άλλον Δήμο ή Κοινότητα.

Κυρία και Κύριοι

Όσο είναι ακόμη καιρός πρέπει να κινηθούμε για την προστασία των πολιτών μας απέναντι στην λαίλαπα των ιδιωτικών συμφερόντων, τα οποία θα συνθλίψουν και άλλο το ήδη σκληρά δοκιμαζόμενο εισόδημα των εργαζομένων.

Ας μην μείνει ο καθένας στην «μικροκοινωνία» του. Ας αποτελέσει αυτή η κίνηση «πρόβα» των επερχόμενων ενοποιήσεων, η ιδέα των οποίων ενθουσιάζει αρκετούς από εσάς (όχι όμως κι εμένα).

Κάνω έκκληση προς όλους σας να συνειδητοποιήσετε την ευθύνη της δράσης ΤΩΡΑ, γιατί υπάρχουν χρονικές στιγμές που μια απόφαση (ή μη απόφαση) θα σημαδέψει το μέλλον. Και μια τέτοια χρονική στιγμή είναι τώρα. Και σ΄ αυτές τις περιπτώσεις ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

&

βέβαιος για την ανταπόκρισή σας

Για την Δημοτική Κίνηση «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ»

Ο Επικεφαλής

Γιώργος Κόλλιας




Κυριακή 5 Απριλίου 2009

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΟΙΝ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ από την πρόσκληση του Προέδρου


ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ 14ο ΘΕΜΑ