Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΟΙΝ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ 28/1/2009

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" έθεσε προς ψήφιση ΨΗΦΙΣΜΑ για την κατάσταση που επικρατεί στην Γάζα και το Παλαιστινιακό Πρόβλημα.

ΨΗΦΙΣΜΑ
του Κοινοτικού Συμβουλίου της Κοινότητας Βαρνάβα για την κατάσταση που επικρατεί στην Λωρίδα της Γάζας

Το Κοινοτικό Συμβούλιο της Κοινότητας Βαρνάβα στην τακτική συνεδρίαση του στις 28 Ιανουαρίου 2009, αφού έλαβε υπόψη:
Τις επί μακρόν συνεχιζόμενες, ισραηλινές επιθέσεις, αεροπορικές και χερσαίες, κατά των Παλαιστινίων που βρίσκονται στη Λωρίδα της Γάζας, δηλαδή σε μια στενόμακρη λωρίδα γης αποκλεισμένης από προμήθειες, φάρμακα και επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο δύο (2) χρόνια τώρα, που προκάλεσαν εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες, κυρίως αμάχους, παιδιά, γυναίκες και άνδρες.
Την αδιαφορία που επέδειξε η διεθνής Κοινότητα, οι αρχές και οι ισχυροί του πλανήτη (Η.Π.Α., Ευρωπαϊκή Ένωση, Ρωσία, Κίνα), χωρίς να παρεμβαίνουν για να σταματήσουν τη σφαγή, παρότι οι επιθέσεις συνεχίζονταν και οι νεκροί πολλαπλασιάζονταν και η κτηνωδία έμοιαζε να μην έχει τέλος.

Το γεγονός ότι οι πολίτες σε όλο τον κόσμο εξεγέρθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν για το νέο ολοκαύτωμα που προκάλεσε το κράτος του Ισραήλ.
Ενώνοντας τη φωνή μας, με τη φωνή των ανθρώπων του κόσμου, που διαμαρτύρονται ενάντια στη νέα κτηνωδία.

Αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ
  • Συμπαραστέκεται στον Παλαιστινιακό Λαό.
  • Καταδικάζει την βαρβαρότητα, τις μαζικές δολοφονίες και την κρατική τρομοκρατία που άσκησε και ασκεί το Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων.
  • Ζητά να σταματήσει ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας.
  • Θεωρεί ότι ήρθε η ώρα να αποκτήσει ο λαός της Παλαιστίνης κάθε δικαίωμα, που του αφαίρεσαν παράνομα και ενάντια σε κάθε έννοια διεθνούς δικαίου το Ισραήλ και οι Η.Π.Α. και ιδίως το δικαίωμα της λευτεριάς, της αυτοδιάθεσης και της επιστροφής των προσφύγων στα πάτρια εδάφη τους.
  • Συμμετέχει στις ανθρωπιστικές αποστολές που προωθεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατ. Αττικής και άλλοι Φορείς.

Το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" υπέβαλε την παρακάτω πρόταση λήψης απόφασης ενάντια στην σχεδιαζόμενη τοποθέτηση και νέων Σταθμών Διοδίων στο τμήμα της Εθνικής Οδού από την Αθήνα μέχρι τα διόδια των Αφιδνών:

ΠΡΟΤΑΣΗ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο της Κοινότητας Βαρνάβα στην δημόσια συνεδρίασή του της Τετάρτης 28/1/2009 και λαμβάνοντας υπόψη:

Τις διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, βάσει των οποίων στις αρμοδιότητές του συμπεριλαμβάνονται και η γνωμοδότηση επί θεμάτων τοπικού ενδιαφέροντος

Τις πληροφορίες ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχεδιασμός για την τοποθέτηση και άλλων σταθμών διοδίων επί της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας και συγκεκριμένα στο τμήμα από Αθήνα μέχρι Διόδια Αφιδνών.

Το γεγονός ότι το τμήμα αυτό του αυτοκινητοδρόμου χρησιμοποιείται από τους κατοίκους της Κοινότητάς μας σε καθημερινή βάση για τις μετακινήσεις τους προς και από την εργασία τους.
Το γεγονός ότι είναι μεγάλη ήδη η οικονομική επιβάρυνση, σε συνδυασμό μάλιστα με την υφιστάμενη οικονομική κρίση.


ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ


Απαιτεί να μην τοποθετηθούν άλλοι Σταθμοί Διοδίων στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο.

Απαιτεί να ανακατασκευασθεί και να επεκταθεί ο παράλληλος δρόμος καθ΄ όλο το συγκεκριμένο μήκος της Εθνικής Οδού.

Ζητά την απαλλαγή των κατοίκων της Κοινότητάς μας από την καταβολή διοδίων με την έκδοση Κάρτας Κατοίκου, ιδιαίτερα τώρα που υπάρχει ιδιωτική εκμετάλλευση των διοδίων.

Καλεί τους γειτονικούς Δήμους και Κοινότητες να εκδώσουν ανάλογες αποφάσεις και να γίνει κοινές συντονισμένες ενέργειες.

Η απόφαση αυτή να διαβιβασθεί στο αρμόδια Υπουργεία και Υπηρεσίες και στους όμορους Δήμους και Κοινότητες, να δημοσιευθεί στο Ημερήσιο και Τοπικό Τύπο και να κοινοποιηθεί στα Ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης.

Η απόφαση ψηφίσθηκε ομόφωνα.


Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε το σχέδιο Τεχνικού Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων 2009 Κοινότητας Βαρνάβα, που υπέβαλε ο Πρόεδρος της Κοινότητας.
Το σχέδιο απορρίφθηκε από την πλειοψηφία του Κοινοτικού Συμβουλίου, μετά και την πεισματική άρνηση του Προέδρου να κάνει τις απαραίτητες προσαρμογές, σύμφωνες με τις απόψεις που εκφράσθηκαν στο Συμβούλιο.
Έτσι είμαστε η μοναδική Κοινότητα που δεν έχει Τεχνικό Πρόγραμμα και – άρα – Προϋπολογισμό!
Ο επικεφαλής της Δημοτική Κίνησης «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» θεωρώντας ότι αυτή η κατάσταση είναι σε βάρος της Κοινότητας και των πολιτών της, ανέλαβε την πρωτοβουλία και επεξεργάσθηκε σχέδιο Τεχνικού Προγράμματος, το οποίο αποτελούσε σύνθεση των απόψεων των μελών του Κοινοτικού Συμβουλίου, λαμβάνοντας ως βάση το προτεινόμενο από τον Πρόεδρο Σχέδιο, με τις απαραίτητες προσαρμογές (αφαίρεση έργων, προσθήκη έργων, τροποποιήσεις έργων) για να μπορέσει να αποτελέσει κοινό σημείο αναφοράς ΟΛΩΝ των Κοινοτικών Συμβούλων.
Ο Πρόεδρος κατά την συνεδρίαση υπέβαλε και πάλι το αρχικό του σχέδιο χωρίς καμία αλλαγή και επέμεινε στην ψήφισή του «ως έχει».
Ο Γιώργος Κόλλιας επικεφαλής της «ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ» υπέβαλε την πρότασή του με την εξής τοποθέτηση:
Είναι προφανής η αδυναμία του Προέδρου να διοικήσει την Κοινότητα (προσπάθεια επιβολής αποφάσεων- άρνηση σύνθεσης απόψεων-προκλητική συμπεριφορά).
Αναλαμβάνοντας τις ευθύνες μου ως Κοινοτικός Σύμβουλος και πρώην Πρόεδρος αυτής της Κοινότητας επεξεργάσθηκα μια συνθετική πρόταση Τεχνικού προγράμματος, η οποία αποτελείται ως επί το πλείστον από την αρχική πρόταση του Προέδρου της Κοινότητας σε συνδυασμό με τις επισημάνσεις των Κοινοτικών Συμβούλων που αναλύθηκαν στο προηγούμενο Συμβούλιο.
Είμαι πρόθυμος να επεξηγήσω κάθε αλλαγή από το αρχικό σχέδιο.
Ευελπιστώ ότι ο Πρόεδρος θα αφήσει στην άκρη την υπεροπτική συμπεριφορά του και εάν ενδιαφέρεται πράγματι να προχωρήσει το Κοινοτικό Έργο θα αποδεχθεί το προτεινόμενο σχέδιο, το οποίο, επαναλαμβάνω αποτελεί σύνθεση των απόψεων όλων των Κοινοτικών Συμβούλων.
Καλώ κάθε συνάδελφο σύμβουλο, είτε της πλειοψηφίας, είτε της μειοψηφίας, να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, να ψηφίσει κατά συνείδηση και υπερψηφίζοντας την συγκεκριμένη συνθετική πρόταση, να δώσει, έστω και προσωρινά ,διέξοδο στο σημερινό αδιέξοδο.
Ας αφήσουμε τα προσωπικά, ή παραταξιακά χαρακώματα και ας μπούμε ΟΛΟΙ στην λογική της σύνθεσης των απόψεων για την πρόοδο του τόπου.
Θεωρώ ότι απόψε δεν έχει κανένας την δικαιολογία να μείνει έξω από αυτήν την συνθετική πρόταση.
Είναι δε αυτονόητο ότι αν παρ΄ ελπίδα ψηφισθεί το προτεινόμενο σχέδιο, χωρίς την θετική ψήφο του προέδρου, αυτός είναι υποχρεωμένος να το υλοποιήσει, σύμφωνα με το άρθρο 106 παρ. 1 εδάφιο γ)του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα


Μετά από αυτήν την τοποθέτηση και βλέποντας την αποδοχή του σχεδίου από τους λοιπούς Κοινοτικούς Συμβούλους, ο Πρόεδρος άφησε την αλαζονική του συμπεριφορά κι αφού αποδέχθηκε όλα τα έργα και όλες τις τροποποιήσεις που προτάθηκαν ,άλλαξε την θέση τους για δύο υπό αφαίρεση έργα (αγορά ακινήτου, αγορά πούλμαν) κι έτσι - με την νέα θέση του Προέδρου - έγιναν δεκτά και παρέμειναν στο Τεχνικό Πρόγραμμα.
Για δύο έργα τα οποία επέμενε να μπουν στο Τεχνικό Πρόγραμμα (κατασκευή δεύτερου Ναού στο Κοιμητήριο – κατασκευή παραρεμάτιου δρόμου) έγινε ψηφοφορία και απορρίφθηκαν.
Προστέθηκαν επίσης δύο έργα που πρότειναν οι Κ.Σ. Ηλίας Σπ. και Τσιμίνης Παν.
Με αυτόν τον τρόπο υπήρξε ΟΜΟΦΩΝΗ ΨΗΦΙΣΗ του Τεχνικού Προγράμματος.
Με την κίνησή του αυτή ο επικεφαλής της «ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ» απέδειξε ότι δεν ισχύουν οι κατηγορίες που κάθε τόσο εκτοξεύει ο Πρόεδρος της Κοινότητας, ότι, δήθεν, στόχος της «ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ» είναι να μην γίνει έργο. Αντίθετα στόχος μας είναι ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΡΓΟ, αλλά ΣΩΣΤΟ ΕΡΓΟ., να γίνουν δηλαδή τα έργα εκείνα που πραγματικά έχει ανάγκη ο τόπος μας. Γι΄ αυτό συμβάλαμε στο ξεπέρασμα του αδιεξόδου με το Τεχνικό Πρόγραμμα και χάρη στην συνθετική μας πρόταση η Κοινότητα Βαρνάβα ΕΧΕΙ επιτέλους Τεχνικό Πρόγραμμα .
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ON LINE, ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ, Ή ΝΑ ΕΚΤΥΠΩΣΕΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ" ΕΔΩ